Het Begin

projectorenbeamerOp 10 maart 1990 kwamen een tiental leden van Drentse fotoclubs, die interesse hadden voor het maken van klankdiaseries, bijeen. Zij hadden behoefte aan een klankbord van medehobbyisten en kwamen tot de oprichting van de "Klankdiawerkgroep Drenthe". Na een aantal jaren pionieren trad de groep in 1997 voor de eerste maal naar buiten met het organiseren van een "Klankdiastudiedag van het Noorden". Aangemoedigd door het succes werd dit een jaarlijks terugkerend evenement. Later werd de naam gewijzigd in "Drentse AV-Groep" en de Klankdiadag heet nu “AV-Dag van het Noorden”.
In die ruim 20 jaar is er veel veranderd, de klassieke dia-beelden zijn nu voor een groot deel digitale beelden en de dia-projectoren zijn dan vervangen door beamers. Maar het principe is gelijk gebleven: Het maken van beeldverhalen ondersteund door muziek, gesproken teksten en live geluiden die op een groot scherm geprojecteerd kunnen worden.

Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright