AV-Dag van het Noorden 2013, een boeiend geheel

Zaterdag 2 november 2013 presenteerde de Drentse AV-Groep haar jaarlijkse festival. Dit keer had de organisatiecommissie haar keuze laten vallen op de vestingsstad Steenwijk, in de kop van Noord-West Overijssel.

 Het RaboTheater “De Meenthe” aldaar was vorig jaar verbouwd en uitgebreid. Zo werd er een vestzaktheater gecreëerd en daar had de organisatie het oog op laten vallen. Een ideale plek voor een AV-Festival, vooral door de opstelling van de stoelen in de vorm van een tribune, de ruime parkeergelegenheid en voor de treinreizigers een Intercitystation op nog geen 100 m afstand. Al vroeg arriveerden de eerste gasten. Tijdens het nuttigen van een kopje koffie werden vele oude bekenden begroet. Bij de opening door de voorzitter van de organisatiecommissie, Henk Hageman, kon vastgesteld worden dat de zaal goed gevuld was. Naast een welkom voor alle gasten, een speciaal welkom aan het adres van Jan Roeleveld, die met het ter beschikking stellen van het grote scherm en de prachtige beamer, het mogelijk maakte deze dag te organiseren. Maar eveneens een welkom aan het adres van de voorzitter van het NVG, Robert Bleekrode, Dini van Gent als vertegenwoordiger van de Fotobond en in het bijzonder onze Belgische gasten, die al een reis van 3 1/2 uur achter de rug hadden. Na de mededeling dat er maar één telefoon ingeschakeld mocht zijn (die van de voorzitter) en alle andere elektronische attributen niet, kreeg de speaker van deze dag, Rolf de Ruiter het woord en kon de morgensessie beginnen.

Inclusief het intro waren er in het programma totaal 39 series opgenomen. In de morgen werden de volgende series vertoond: Bronstijd rond de Oostvaardersplassen van Piet Westerveld; Rome 2011 van P.F.W. van Raaij; Twee vrienden van Dick Fonteijn; Sahara van Hans Vermaas; Living Statues van Jan Tuinman; Space Adventure van Ron Mulder; Kampen een stad aan de IJssel van Maria Brans; Café radio royaal 1920 van Jan Jansen; Le Quartorze Juillet van Karel Maaswinkel; The Flash van Gerard van Meel; Voies Vertes van Bas Versteeg; Yellow van Patrick de Bruyne: Zoutkamp van Johan Berghuis: De man en zijn viool van Ben de Hond; I'am up in the woods van Piet Huijgens; Van druipsteen naar druipnat van Harry Bennink en Marokko, waaier van kleur van Bert Siebring.

Een keurig programmaboekje was bij de ingang uitgereikt aan de bezoekers, waarin iedereen notities kon maken. In het boekje zat een inlegvel om aan het einde van de dag in te vullen. Daarmee kreeg het publiek de gelegenheid aan te geven welke serie zij het beste vond. De projecties verliepen vlot. Op een paar kleine “licht”- puntjes na, verliep de technische afwikkeling zonder problemen.

Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright