AV Dag 2011

Bij het binnenkomen van De Plataan, Cultureel Centrum in Meppel, treffen we een gezellige sfeer. Het is goed om weer eens oude bekenden op AV-gebied te zien. Gesprekken over oude of nieuwe series, over nieuwe camera’s, over gezond zijn en gezond blijven. Over het programma van deze dag die 42 series zal brengen. In de zaal is inmiddels alles voorbereid. Jan Roeleveld staat klaar bij de beamer, Johan vd Werf bij het geluidsmengpaneel, Arie Oostdijck en Gerrit Hof, de speakers van vandaag, controleren voor de laatste maal de microfoon.

Alles is in orde? Laat ze maar komen!
De zaal stroomt vol en om 11 uur kan de eerste serie gepresenteerd worden. Het zullen er 42 worden, getoond in 3 sessies. Eén voor de middag en twee er na. Om 16.15 uur heeft de laatste gedraaid. Hierna worden alle deelnemers naar voren gevraagd. Zij krijgen ieder een Certificaat van waardering en een prachtige roos. Welverdiend. Wat hebben we veel gezien. Wat was er een interessant programma. We zagen series van gevorderden, van beginners. Sommige series duurden te kort. We hadden wel langer willen genieten. Andere series waren te lang. Er waren series die grote verwachtingen wekten bij het begin, maar dat niet vol konden houden tot het eind. Misschien zou je beter kunnen beginnen met het bedenken van een boeiend einde en dan proberen daar naar toe te werken. We hebben geen eenvoudige hobby. Wie is er geniaal in het maken van beelden, met het toepassen van de juiste muziek en/of speciale geluidseffecten, zodat beeld en geluid als het ware een nieuwe eenheid vormen? Wie kan een goede tekst maken en deze op een boeiende wijze inspreken? Wie kan er op de juiste manier omgaan met de veelheid van mogelijkheden die de huidige programma’s ons bieden. Kortom: Wie wist ons te boeien? Wie zorgde voor die lach in de zaal? Wie voor dat stille gevoel in ons hart? Wie heeft ons kunnen raken?  De inzenders voor deze AV-dag hebben dat in elk geval geprobeerd.
Bedankt Jan Tuinman (Königsbourg), Ruud Assendelft (Het Defilé), Stan van Dongen (IJsland’s kleuren in het landschap), Dick van der Zee (Wolken, Water, Zand), Helma Aarts (Autopech), Wim Bömer (Westerbork), Jan van der Schans (Domus Dei), Ria Vet- Penning (Loch Etive), Kees Meijerink ( Coloured World), Gerrit Hof (Schütsenfest), Ron Mulder ( Power of Color), Johan Berghuis (Winter 2009-2010), Rolf en Jeannet de Ruiter (De Kraaikop), Jeannet Assendelft (Treinkaartje).
Bedankt Arnold van de Kamp (Ballon fiësta Barneveld), Henk Hageman (Ode aan de stad), Hans Vermaas (Venetië…stad met een masker), Peter van Raaij (One alone), Bert en Bertha Siebring (Vakantie op een eiland), Piet Westerveld (Het terracottaleger), Gerrit Jager (Natuur in beeld), Arend Veltkamp (Harzer Schmalspurbahnen), Dirk Vet (Serenity), D. Fonteijn (Analoog-Digitaal), Will Kuiper (Death Valley, National Park), Stina Kulberg (Mamma – Lisa), Ben de Hond (Kaukasus grijs), Karel Maaswinkel (Harderwijk in Vogelvlucht), Piet Huijgens (Kunst met een grote K).
Bedankt Max Joore (Meppel zo’n honderd jaar geleden), Jan Dannenberg (De Marmolada), Maria Brans en Klaas Hulshof (Liege Guillemins), Gerrit Kooren (Spitsbergen in de zomer), Monique Achterberg (A little story), M.P. Knoop-Murris (Brotherhood), Harry Bennink (Val d’Orcia), Jos Ketelaar (Botanica als kunst), Arie Oostdijck (’t Wonder), Klaas Hulshof (Lidice), Henk Tulp (Vredeskerk), Gerrit van Harreveld (De Torugart route), Liseth Schoutsen (Beautiful people).
Als u er niet bij was, hebt u veel gemist. Maar  de volgende keer krijgt u weer een kans. Zien we u dan? Als deelnemer? Als toeschouwer? U bent van harte welkom.
 
 
Max Joore 

Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright